Gala 2007 - Nominaties

Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical

Chantal Janzen   Tarzan Bio / info
Nurlaila Karim
 

The Wiz

Bio / info
Ellen Pieters  
 

Wat Zien Ik?!

Bio / info
Céline Purcell 
 

My Fair Lady 

Bio / info

Wieneke Remmers
 
Rembrandt
Bio / info
   

 

 

Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical

Thom Hoffman   My Fair Lady    Bio / info
Jasper Kerkhof  

Chess

Bio / info
Danny de Munk  

The Wiz

Bio / info
Henk Poort  

Rembrandt

Bio / info

     

Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musical

Hilke Bierman

 

Wat Zien Ik?!

Bio / info
Cystine Carreon  

Grease

Bio / info

Anouk van Nes   Cats Bio / info
Marjolijn Touw   The Wiz Bio / info
     

Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical

Arie Cupé   Wat Zien Ik?! Bio / info
Roberto de Groot   Cats Bio / info
Clayton Peroti  

Tarzan

Bio / info

Martin Stritzko   Grease Bio / info
     

Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical

Kim-Lian van der Meij   Doe Maar Bio / info
Eva Poppink   Nijntje Op Vakantie Bio / info
Birgit Schuurman  

The Last 5 Years

Bio / info

Vanessa Timmermans   Honk!  Bio / info
     

Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical

Daniël Boissevain  

Doe Maar

Bio / info

Ivo Chundro   Honk!  Bio / info
Willem-Jan Stouthart  

Kikker in de wolken

Bio / info
Nico de Vries                  Jungle Boek Bio / info
     

Beste Vrouwelijke Bijrol in een Kleine Musical

Sabine Beens   Honk!  Bio / info
Annick Boer  

Doe Maar

Bio / info

Lenette van Dongen   Doe Maar Bio / info
     

Beste Mannelijke Bijrol in een Kleine Musical

Jan Elbertse  

Doe Maar

Bio / info

Ara Halici   Honk!  Bio / info
Jan Rot   Doe Maar Bio / info
     

Beste Creatieve Prestatie

Martin Michel   Grease Bio / info
Matthew Ryan  

My Fair Lady

Bio / info

Jos Thie              

Doe Maar

Bio / info
Sergio Trujillo   Tarzan Bio / info
     

Beste Inhoudelijke Prestatie

Martine Bijl   Tarzan Bio / info
Phil Collins   Tarzan Bio / info
Frans Mulder & Allard Blom   Wat Zien Ik?! Bio / info
Pieter van de Waterbeemd  

Doe Maar

Bio / info

     

Beste Ontwerper

Jan Aarntzen  

Rembrandt

Bio / info

Pichón Baldinu   Tarzan Bio / info
Bob Crowley   Tarzan Bio / info
Sjoerd Didden   The Wiz Bio / info
     

Nashuatec Musical Award voor Aanstormend Talent

Mieke Dijkstra   Chess Bio / info
Dorien Haan   Doe Maar Bio / info
Ron Link  

Tarzan

Bio / info

Bart Rijnink   Doe Maar Bio / info
William Spaaij                 Grease Bio / info
       

Chantal Janzen Tarzan

Opleiding
Studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Theater
Speelde onder andere in Crazy For You, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?, Saturday Night Fever, 42nd Street en Beauty and the Beast. Trad als soliste op in Musicals in Ahoy (2002 en 2004)

TV / Film
Speelde gastrollen in Baantjer, Intensive Care, De Band, Meiden Van De Wit en Kinderen Geen Bezwaar. Presenteerde Staatsloterij Live enIdols.
Zij speelde in de films: De Dominee, Feestje, Deuce Bigalow II,  Volle Maan, Alles is liefde, Kicks en de telefilm Loverboy.

Overig
In december 2002 verscheen haar cd-single Achter De Sterren, de titelsong van de speelfilm Science Fiction.

Prijzen
Kreeg de John Kraaijkamp Musical Award 2002 en de Soetelieve Beurs voor voor Aanstormend Talent voor haar hoofdrol in Saturday Night Fever. Ontving een Musical Award in 2005 voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Crazy For You. Was genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdol 2006 voor Beauty and the Beast.
 
Chantal Janzen speelt in Tarzan de rol van Jane.

Chantal Janzen Tarzan


Nurlaila Karim The Wiz

Opleiding
Nurlaila studeerde aan de Haagse Acteerstudio, aangevuld met klassieke ballet- en zanglessen en een aantal jaren piano- en vioolles.

Theater
Zij vertolkte de rol van Gigi in Miss Saigon, was te zien in het Musical Café (ShowBizCity) en zong in Sympho‘99. Nurlaila speelde in Fame De Musical, Rent en Rocky Over The Rainbow . Vanaf 2001 zong ze in de Dinnershow Of The Centuries, Musicals In Concert 2 en Musicals In Ahoy’ 2004 en 2006. Ze werkte mee aan She got Game.

Overig
Zij speelde viool bij het Viotta-Jeugd Orkest, was lead zangeres op de cd The Light In The Darkness enin verschillende bands. Ze zong de titelsong van The Lion King II. Tevens verzorgde ze de nasynchronisatie van Lilo & Stitch en Stella het Stinkdier in ‘Over the Hedge’.

Prijzen
Nurlaila werd tweede bij het Nationaal Songfestival (1998) en won in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Nurlaila Karim speelt in The Wiz de rol van Dorothy.

Nurlaila Karim The Wiz

 

Ellen Pieters Wat Zien Ik?!

Opleiding
Ellen Pieters ronde in 1991 haar opleiding aan de Amsterdamse
Kleinkunstacademie
af.

Theater
Voor de PARADE speelde Ellen in een aantal toneelstukken in regie van Tosca Niterink, waaronder Helga & Helmut. Verder was Ellen te zien in Omhoog die Stok, Het Mysterie van Charles Dickens, Vagina Monologen, ’t Schaep met de 5 Pooten, Merrily We Roll Along, De Gelukkige Mandarijn, De Andere Sexe en Zwanenzang.
In 1999 maakte ze haar eerste cabaretvoorstelling Primeur, gevolgd door  Klotewijven!, samen met Lucretia van der Vloot,  waarvoor ze gedeeltelijk de teksten schreef.
 
TV / Film / Radio
Ellen was de vaste cabaretière / zangeres in het radioprogramma Spijkers met Koppen. Daarnaast was ze te zien in de televisieprogramma’s Het Klokhuis, Ook dat nog! en Kopspijkers.

Prijzen
Ellen werd in 2004 genomineerd voor een Musical Award voor haar rol in Merrily We Roll Along.

Ellen Pieters speelt in Wat Zien Ik?! de rol van Blonde Greet.

Ellen Pieters Wat Zien Ik?!

 

Céline Purcell Eliza Doolittle

Opleiding
Tijdens haar VWO-opleiding volgde Céline al de vooropleiding muziektheater, waarna zij aan haar rechtenstudie begon. Céline volgde zanglessen bij James Hutchinson, acteerlessen bij Frank Sanders, Mara Otten, Henny Kaan en Jonna Coolen.

Theater
Céline begon haar professionele carrière bij Joop van den Ende Theaterproducties in de musical Miss Saigon (understudy Ellen, 1999). Daarna volgde de musical Elisabeth (1999-2001), Titanic-De Musical als Kate McGowan en in het seizoen 2002-2003 was ze te zien als Liesl von Trapp in The Sound Of Music. In 2004 speelde Céline de rol van Sophie in Mamma Mia!. Ook was ze als alternate te zien in Beauty and the Beast.

Overig
Céline leende haar stem aan verschillende tekenfilms. In 2004 ontving ze de Nashuatec Musical Award. De Cubus Award ontving ze voor haar rol in Mamma Mia!. Beide awards in de categorie aanstormend talent. Vanaf 2004 was zij te zien in de succesvolle televisiecomedy Kinderen Geen Bezwaar als Julia Zegers.

JURYRAPPORT

Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical: Céline Purcell (My Fair Lady)
Rijk getalenteerd en – hoe jong ook – toegerust met de ervaring van een gedegen opleiding en een mooie, doordachte aanloop naar de eerste echte 'hoofdprijs' in een interessante en boeiende carrière. Sinds 1999 zagen wij Céline Purcell in zes musicals. Via 'aanstormend talent' is zij een waardig vertolkster van een klassieke hoofdrol in een super klassieke musical als My Fair Lady. Het materiaal is in alle opzichten historisch. De onontkoombaarheid van een wereldproductie, die gemodelleerd werd naar het toneelstuk Pygmalion van George B. Shaw, dateert uit 1956. De musical was in 1960 voor het eerst in ons land te zien en is hier tot en met 1994 met enige regelmaat opgevoerd. De jury vindt het van belang dit met nadruk te memoreren, juist omdat Eliza Doolittle vraagt om een eigen, geloofwaardige interpretatie en in ons land vertolkt is door vrouwen die al een naam hadden of via deze rol een reputatie vestigden. Het draait immers om een specifieke benadering die meehelpt het verhaal voor kijkers van nu aanvaardbaar door te geven. Dat is geen eenvoudige opgave. De songs zijn wereldwijd bekend, maar van een gegarandeerd succes is volstrekt geen sprake. De metamorfose van het bloemenverkoopstertje naar het karakter van een zelfbewuste jonge vrouw in haar contacten met de standsbewuste vakidioot – de taalkundige professor Higgins en zijn omgeving – heeft Céline Purcell op bewonderenswaardige wijze overtuigend gerealiseerd. Haar spel kent mooie nuances in de overgangen naar ontwikkelingen binnen de story en is typerend voor het inlevingsvermogen van een intelligente actrice. In combinatie met dat facet constateert de jury dat ze prachtig en technisch onberispelijk zingt. Samen met haar tegenspeler Thom Hoffman draagt zij de voorstelling, zonder in gemakzuchtige clichés te vervallen. Daarbij is zij in staat gebleken de vernieuwende bedoelingen van regisseur Matthew Ryan met een ontwapenende frisheid over te brengen. Een prestatie van hoog niveau.

Céline Purcell Eliza Doolittle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wieneke Remmers Rembrandt

Opleiding
Wieneke Remmers studeerde af aan de Fontys Muziekacademie in Tilburg. Zij volgde acteerworkshops bij o.a. Mons de Goede, Henny Kaan, Geert de Jong en Carine Crutzen. Zanglessen volgde Wieneke bij zangcoach Edward Hoepelman.

Theater
Wieneke was te zien in de musicals The Hired Man, A Little Night Music, Merrily We Roll Along, Oliver!, Doornroosje, Into the Woods, De Jantjes. en Annie.

TV / Film
Wieneke leent haar stem aan radio- en televisiecommercials en was in een gastrol te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden .

Prijzen
Voor haar rol in The Hired Man werd Wieneke in 2001 genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Vrouwelijk Talent. Voor de rol in De Jantjes werd Wieneke in 2005 genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Wieneke Remmers speelde in Rembrandt de rol van Saskia van Uylenburgh.

Wieneke Remmers Rembrandt

 

Thom Hoffman My Fair Lady

Theater
Thom Hoffman speelde onder andere bij toneelgroep Centrum. Hij had een succesvolle tournee met de voorstelling Hartzeer en speelde de titelrol in Max Havelaar.

TV / Film
Thom Hoffman speelde in meer dan vijftig films en tv-series in binnen- en buitenland, waaronder Luger, De Vierde Man, Zoeken naar Eileen, Rituelen, Force Majeure, De Avonden, Eline Vere, Dogville, Naar De Klote!, Zwartboek en de televisieserie Russen, Het Wassende Water, In Naam der Koningin, Hoffman’s Honger, Retour Den Haag, Klem in de Draaideur en De Kroon.

Overig
Thom is sinds 1992 professioneel fotograaf en fotografde onder meer voor Warchild, Nieuwe Revu, Webber en Volkskrant Magazine, NRC-Handelsblad en het Rijksmuseum van Volkenkunde in Leiden. In 2004 is de catalogus Foto’s Thom Hoffman uitgebracht. Als regisseur maakte Hoffman De Domeinen Ditvoors en Dennis Hopper: The Decisive Moments.
 

Prijzen
Thom won voor zijn rol in De Avonden een Gouden Kalf .

Thom Hoffman speelt in My Fair Lady de rol van Professor Higgins.

Thom Hoffman My Fair Lady

 

Jasper Kerkhof Chess

Opleiding
Jasper Kerkhof kreeg zanglessen van Kees Taal en Ineke van Doorn, danslessen van Matthew Dickens en volgde diverse acteerworkshops bij Ad Beukering van Het Vrijdagtheater en bij Judith Brokking van Gosschalk Trainingen.

Theater
Jasper speelde in de musicalproductie Zorgeloos (Merrily we roll along) en was te zien in de theaterproductie The Soulshow van Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht als lid van de boygroup DC7. Eveneens bij Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelde hij in de rockmusical Tommy, (understudy Tommy) Vervolgens was hij bij Joop van de Ende Theaterproducties te zien in The Sound of Music (understudy Rolf) en in Mamma Mia!, (understudy Sky) Vorig seizoen speelde Jasper mee in Jesus Christ Superstar en was daarin tevens understudy van Petrus.

TV / Film
Naast het theater heeft Jasper zijn medewerking verleend aan diverse tv-programma’s, waaronder Herberg De Leeuw en Postcodeloterij Miljoenenjacht en speelde hij de hoofdrol in de film Time Zero Theory .

Jasper Kerkhof Chess

 

Danny de Munk The Wiz

Theater
Danny was te zien in Les Misérables als Marius en alsChristian in Cyrano  De Musical. Hij was verder te zien in Pump Boys And Dinettes, De Jantjes, Blood Brothers, Tsjechov , Elisabeth, Titanic, Copacabana enThe Lion King Daarnaast zong hij in De Tijd-Affaire, A Night At The Opera en deed hij mee aan Musicals In Concert 1 en 2, Musicals In Ahoy’ 1 en 2.

TV / Film
Danny speelde hoofdrollen in de films Ciske De Rat, Op Hoop Van Zegen, Vuurdoop en All Stars.

Overig
Hij maakte de solo platen/cd's Danny De Munk, N Jaar Later, Geen Wereld Zonder Jou, Vrienden Voor Het Leven en de Engelstalige cd Danny. Danny gaf concerten in de Amsterdam RAI, Ahoy Gala Of The Year van Lee Towers en Het Concertgebouw in Amsterdam en op 25 juni viert Danny zijn 25 jarig artiestenjubileum in Ahoy’ in Rotterdam.

Danny de Munk speelde in The Wiz de rol van de titelrol.

Danny de Munk The Wiz

 

Henk Poort Rembrandt

Opleiding
Bariton Henk Poort volgde zijn opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en kreeg zanglessen van Ettore Campogagliani en Margreet Honig.

Theater
Henk zong bij diverse operahuizen in Europa in Macbeth, Rigoletto, Nabucco, Traviata, Carmen, Guillaume Tell, Eugen Onegin, Thérèse, Die Meistersinger von Nürnberg, Madame Butterfly, Il Trovatore, Un Ballo in Maschera en Andrea Chenier.
Hij was gastsolist bij De Nederlandse Opera, de Deutsche Oper am Rhein, het Hessische Staatstheater in Wiesbaden, de Nationale Reisopera, de Opera-Matinee in het Amsterdamse Concertgebouw en de Opera van Bern. Henk werkte met diverse dirigenten als Edo de Waart, Lawrence Renes, Yakov Kreitzberg, Gabriele Bellini, Miguel-Angel Gomez Martinez en Alexander Rahbari. In de musicalwereld verwierf Henk grote bekendheid dankzij zijn hoofrollen in Les Misérables, Anatevka en de titelrol in The Phantom of the Opera. Hareld Prince noemde Henk de beste Phantom van de wereld.

De stem van Henk Poort is te beluisteren op meer dan vijftien cd's.

Prijzen
Winnaar van het eerste Cristina Deutekom Concours.

Henk Poort speelde in Rembrandt de titelrol.


JURYRAPPORT

Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical: Henk Poort (Rembrandt)
Met ware doodsverachting zong en speelde Henk Poort zich door de musical Rembrandt heen, hij liet ons de ontwikkelingen in het leven van zijn personage zien op een genuanceerde manier die ons volledig deed geloven in de mens Rembrandt. Met zijn prachtige stem en uitstekend spel bezielde hij deze rol in een musical, die qua tekst en muziek het uiterste van hem vergde... Hij wist tot het laatst de aandacht van de toeschouwers vast te houden, voorwaar een zware taak. Als een rots in de branding stond hij gedurende vrijwel de gehele voorstelling op het toneel en verloor geen moment zijn doel gestalte te geven aan zijn personage uit het oog. Hulde!

Henk Poort Rembrandt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hilke Bierman Wat Zien Ik?!

Opleiding
Hilke Bierman is op negen jarige leeftijd naar de Scapino Ballet Academie Amsterdam gegaan waar ze de vooropleiding Klassiek Ballet volgde. In 1998 studeerde ze af aan het conservatorium te Alkmaar, richting Musicalzang.

Theater
Hilke was tijdens en na haar studie verbonden aan de Stichting Jeugd Komedie Amsterdam waar ze in vier verschillende producties van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans gespeeld heeft.
Ook is Hilke te zien geweest in verschillende musicalproducties. Zo speelde ze in Tsjechov, de musical en Sonneveld. In de musical Je bent goud waard, Charlie Brown was Hilke het verveelde zusje Sally en in Nonsens zuster Leonora. In Alleen op de wereld speelde Hilke de rol van Mrs. Milliga en Hilke was samen met Frans Mulder, Nelly Frijda en Ara Halici te zien in de voorstelling Revue?! van Purper.

Prijzen
Hilke werd twee keer eerder genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award.

Hilke Bierman speelde in Wat Zien Ik?! de rollen van Noortje, Truus en Operazangeres.

Hilke Bierman Wat Zien Ik?!

 

Cystine Carreon Grease

Opleiding
Cystine Carreon studeerde viool aan het Koninklijke Conservatorium waarbij ze zang als bijvak had. Ze kreeg dansles bij Martin Michel, zanglessen van Adriaan van Liempt en Jimmy Hutchinson en volgde acteerworkshops bij ondermeer Willem Nijholt, Josha Hamman en Victor Löw.

Theater
Cystine begon haar carrieree in Miss Saigon en was aansluitend te zien in Fame, Diana Morales in A Chorus Line, Dorothy in Rocky over the Rainbow, Lola in Copacabana en Noura in Dolfje Weerwolfje. Ze maakt sinds 2005 deel uit van Damuz, een a capella formatie van vijf zangeressen.

Televisie
Cystine speelde Polly in BlauwBlauw, was ze te zien als Nanda Verhoeven in GTST en deduivelse Tippiwan in Gooische Vrouwen.

Overig
Haar stem is veelvuldig te horen bij tekenfilms. Ze verzorgt daarvoor nasynchronisatie, maar ook zang van titelsongs. Ze verleende haar medewerking aan diverse musical-CD’s en speelt als violiste op freelance basis. Cystine is de trotse moeder van Kyana Raine.

Cystine Carreon speelt in Grease de rol van Rizzo.

JURYRAPPORT

Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical: Cystine Carreon (Grease) Het is een opmerkelijke prestatie om in het totaalbeeld van de musical Grease als supporting rol er toch uit te springen en de aandacht vast te houden. Daar is Cystine Carreon als het highschool-meisje Rizzo meer dan voortreffelijk in geslaagd. Gedurende de voorstelling intrigeert ze steeds meer door haar bijzonder krachtige uitstraling. Ze is geloofwaardig in haar spel, zingt uitstekend en danst voortreffelijk. Kortom, een allround musicalvrouw. Grease is eigenlijk een ensemble musical met een groep tieners die swingend op de muziek van de jaren ’50 tijdens hun highschool jaren met elkaar optrekken en lief en leed, verliefdheid en liefdesverdriet deelt. Hoewel Sandy en Danny duidelijke het liefdeskoppel zijn, gaan ze toch op in de totale cast; althans in deze versie anno 2007. Maar dan: in al dat onderling dansende en zingende gekissebis blijft je blik hangen op één meisje: Cystine Carreon. Een opvallende verschijning tussen al die barbiepopachtige meiden, hoe verdienstelijk ze ook spelen, zingen en dansen. Dat is niet vanwege haar donker getinte uiterlijk. Nee, ze onderscheidt zich door de dramatische kracht, die van haar uitgaat. Ze is niet één van de 'girls', ze wordt een personage met een eigen levensverhaal. Plotseling besef je dat je haar als het ware 'opzoekt' in het ensemble, en volgt… Het zou interessant zijn om haar te casten voor een hoofdrol in een musical of speciaal een script voor haar te schrijven.

Cystine Carreon Grease

 

 

 

 

 

 

Anouk van Nes Cats

Opleiding
Anouk van Nes studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Rotterdamse Dansacademie en Laine Theater Arts in London. Ze kreeg zangles van Margot Giselle, Frits Hassoldts en Ina Draaier.

Theater
Anouk was te zien in de musicalsCrazy For You, 42nd Street, A Chorus Line, Heerlijk Duurt Het Langst, Annie, West Side Story ,La Cage Aux Follesen Les Liaisons Dangereuses.Ze was te zien in de Dinnershow Barcelona en danste bij de René Froger Theatershow.

Televisie/film
Ze was de winnares van Bobo's In De Bush, speelde Roxy Belinfante in Goede Tijden Slechte Tijden en presenteerde Yorin Goes Out en De Vakantievrouw op de regionale zender RNN7 en gaf in de multimediale soap Jong Zuid gestalte aan het personage Sam.. Speelde gastrollen in Spoorloos Verdwenen en Lotte en hoofdrollen in de korte filmsGefokt II en SOH10 The Opera.

Overig
Presenteerde De Nationale Carrière Beurs, Verzorgt tevens regelmatig presentaties voor bijvoorbeeld Sheila de Vries.

Anouk van Nes speelt in Cats de rol van Bomballerien.

Anouk van Nes Cats

 

Marjolijn Touw The Wiz

Opleiding
Marjolijn Touw studeerde aan de Academie voor Kleinkunst. 

Theater
Marjolijn was actrice bij het Amsteltoneel, te zien in Bosje Bloemen, Karin in Concert, Hoeren en Heiligen, Een Boel Touw, David Copperfield, A tribute to S(t)ing, Gilly,Chicago, Dobbe, Dobbe, Dobbe , Een Rits Te Ver en Mamma Mia!.

TV / Film
Marjolijn was de eerste Annie de Rooy in het tv-programma van Paul de Leeuw. Zij was te zien in Bloemen Voor, Uit De Kleren, Ko de Boswachter’s show, Bruin Goud, Knoop In Je Zakdoek, Otje, He Hallo, Kobie en Ko, Baantjer en Gemeentebelangen. Zij speelde de rol van barvrouw Hanny in de serie Het Zonnetje In Huis en was vast jury-lid van Una Voce Particolare.

Overig
Marjolijn werkte mee aan Spijkers Met Koppen, heeft diverse cd's opgenomen en werkte mee aan diverse animatie films en series. Zij is docent Musical Repertoire op de Frank Sanders’ Akademie.

Prijzen
Marjolijn is winnares van de Pissuise-prijs en Pall-Mallprijs.

Marjolijn Touw speelt in The Wiz de rol van Sadista.

Marjolijn Touw The Wiz

 

Arie Cupé Wat Zien Ik?!

Theater
Arie Cupé debuteerde in 1982 in het theater met het liedjesprogramma Van Oklahoma tot Anatevka. Een jaar later was hij voor het eerst te zien in een musical: De Zoon van Louis Davids. Dat was de start van een lange reeks musicals: Madame Arthur, Max Havelaar, Mata Hari, Revue, Revue, Dietrich, Laat ze maar praten, Zzinderella, Oh Johnny, Annie, Boevenpak, Pruikentijd, Irma la Douce, Alladin de musical, Alleen op de Wereld, Onverwacht Weerzien, Pietje Bell, de musical, Hommage aan het Nieuwe de la Mar Theater en het liedjesprogramma Alle Dagen Feest. Daarnaast speelde Arie in de toneelstukken Sassafras en Bloedbruiloft.

Overige
Naast zijn werkzaamheden op het toneel is Arie ook actief als tekstdichter, tekenfilm na-synchronisator en regisseur. Hij nam bovendien de regie van onder andere Voor de Eeuwigheid (voor het Amsterdams Kleinkunstfestival) en het soloprogramma van Natascha Emanuels: I’ll Remember You, Chet Baker voor zijn rekening.

Arie Cupé speelde in Wat Zien ik?! onder andere de rollen van de klanten en Roberto.

Arie Cupé Wat Zien Ik?!

 

Roberto de Groot Cats

Opleiding
Volgde acteerworkshops van Joe Weston en Lucas Borkel en zanglessen van Jimmy Hutchinson.

Theater
Was te zien in Jeans 3, 4 en 5 en in Jeans On Air. Speelde ook mee in Cats en in Miss Saigon. Van 1998 tot 2005 speelde hij diverse hoofdrollen in onder andere De Trullenhoedster , De Klokkenluider Van De Notre Dame, Een Midzomernachtdroom, Belle En Het Beest, Jungle Book , Tijl Uilenspiegel, Buster & Benjamin  en Alice In Wonderland.Was ook te zien als Paul Velinga in Pietje Bell De Musical.

Televisie/film
Is in Onderweg Naar Morgen te zien als Hans Rademakers en doet diverse nasynchronisaties. Zo gaf hij onder ander zijn stem aan de Beer in de Zeppelinserie Bruine Beer In Het Blauwe Huis.

Prijzen
Kreeg in 2003 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in Tijl Uilenspiegel.

Roberto de Groot speelt in Cats de rol van Snorrescha.

Roberto de Groot Cats

 

Clayton Peroti Tarzan

Opleiding
Clayton Peroti kreeg zangles van Ger Otte, Margot Giselle en Jimmy Hutchinson, volgde acteerlessen van Henny Kaan, Judith Brokking, Howard van Dodemont en Carline Brouwer en kreeg drie jaar dansles van Lucia Marthas. Nam deel aan diverse workshops en masterclasses bij onder meer Gosschalk/Van den Ende en het opleidingsprogramma aan The Lion King School.

Theater
Clayton was te horen in Crème De La  Crème Festival ('Ensemble Musical Hit Sing Along'), samen met Lee Towers bij Lee Towers Harbour Lights (Rainbow Gospel Singers), de musical 'T Stoomt/Capelspektakel, Miss Suriname, Suripop en diverse (dinner)shows. Hij was te zien in het ensemble van The Lion King waarin hij ook regelmatig de rollen van Simba en Pumbaa speelde.

Muziek
Solo-act en leadzanger van verschillende popformaties waaronder de Kasimex House Band, lid van het Rotterdamse gospeltrio G-Roots en backing vocals voor diverse artiesten.

Televisie
Trad op met zanger Derick bij Raymann is Laat.

Clayton Peroti speelt in Tarzan de rol van Tark.

JURYRAPPORT

Beste mannelijke bijrol in een grote musical: Clayton Peroti (Tarzan)
Het verhaal van een Engelse baby die na een schipbreuk in een apenkolonie belandt voor de kust van West-Afrika. Gorilla Korchak en zijn vrouw Kala die hun pas geboren aapje hebben verloren, nemen het kind op en geven hem de naam Tarzan. Met moederliefde wordt Tarzan overladen door Kala, maar als Tark er niet was geweest, had hij het niet gered, want Korchak moet niets van Tarzan hebben… Tark is een geweldenaar, een super optimist en een vriend in de ware betekenis. Hij is het die Tarzan apenstreken leert en daarmee een soort acceptatie in de kolonie afdwingt. Later in het verhaal van Tarzan verbouwt Tark met zijn collega's het expeditiekamp van de mensenwezens die het territorium binnendringen. Als hij merkt dat Korchak een stoorzender blijft, probeert hij de situatie voor Tarzan leefbaar te maken door Korchak op een afstand te houden. Het is duidelijk: de positie van Tark is erg belangrijk binnen de loop van de gebeurtenissen. Het is een rol van wezenlijke betekenis en als zodanig geeft Clayton Peroti deze figuur met professioneel gezag gestalte. We zagen hem eerder in de musical The Lion King en toen toonde Peroti reeds dat hij hard gewerkt heeft aan scholing en zijn coaches wist te kiezen. Wat hij kan komt ergens vandaan en binnen het geheel van een productie vestigt hij sympathiek de aandacht op zich zonder in egotripperij te vervallen. Dat heeft met een prima mentaliteit te maken en tevens met de beheersing van drie specifieke musicaldisciplines aan de basis: zingen, dansen en acteren. De atletische motoriek van de aap geeft hij sterk weer. Hij toont bovendien een goed gevoel voor de komische werking, maakt drijfveren van zijn 'personage' duidelijk en levert met zijn ontembare energie een prestatie die een bijrol stuwt naar de kwaliteit van een allround dragende rol.

 

Clayton Peroti Tarzan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Stritzko Grease

Opleiding
Martin volgde The MusicAllFactory en voltooide de afdeling Muziektheater aan het Conservatorium. Hij heeft zanglessen gehad van Antoinette Kouwenberg en Edward Hoepelman en volgde masterclasses bij onder andere Maya Hakvoort, Linda Lepomme, Brigitte Odett en Willem Nijholt.

Theater
Tijdens zijn opleiding speelde Martin in diverse producties, zoals Maxima the musical, Sweeney Todd en Into the Woods. Hij heeft drie eigen voorstellingen gemaakt: Poeha, Pact en Kind. Zijn professionele theaterdebuut maakte Martin in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Aansluitend speelde hij in De Zevensprong en het vorige seizoen in Jeans 15.

TV / Film
Martin vertolkte in de Belgische soap Spring de rol van popidool Steve. Bij AVRO’s Sterrenjacht wist hij door te dringen tot de kwartfinale.

Overige
Verder maakt Martin deel uit van een trio waarmee hij repertoire van componist Sondheim ten gehore brengt.

Martin Stritzko speelt in Grease de rollen van Vince Fontaine & Teen Angel.

 

Martin Stritzko Grease

 

Kim-Lian van der Meij Doe Maar

Opleiding
Kim-Lian van der Meij volgde de vooropleiding aan De Trap in Amsterdam.

Theater
Kim-Lian maakte haar debuut in de musical Home. Vervolgens speelde ze Prinses Madelein in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Meneer? Ze nam de titelrol voor haar rekening in de Efteling-musical De Kleine Zeemeermin. In 2006 was ze te zien tijdens Musicals in Ahoy´.

TV / Film
Na deelnames aan de Mini Playbackshow, commercials en gastrollen in Kees & Co en Costa! de serie presenteerde ze het RTL4  programma Puzzeltijd, Kids Top 20 en Nationale Kids TV bij Jetix.

Overig
Haar eerste single, Teenage Superstar, belandde in de Nederlandse top 10 en behaalde in Indonesië zelfsde nummer 1 positie. Ook haar andere singles Hey Boy, Garden of Love en Kids in America werden eveneens grote hits. Meest recent verscheen haar nieuwe album en DVD Just Do It, wat ze in eigen beheer heeft uitgebracht.

Kim-Lian van der Meij speelt in Doe Maar de rol van Janis.

Kim-Lian van der Meij Doe Maar

 

Eva Poppink Nijntje Op Vakantie

Opleiding
Eva Poppink studeerde aan de Akademie voor Kleinkunst.

Theater
Eva maakte haar theaterdebuut in Heerlijk duurt het langst en was vervolgens te zien in Fame de musical, Nijntje de musical, Nijntje is er weer!, Het concert van Nijntje en de muzikale komedie Joop Terheul.

TV / Film
Speelde de rol van  Gwen in de TROS comedy Verkeerd Verbonden en ‘Anneloets’ in de televisieserie Schudden tot het Sneeuwt.
Was ook te zien als Annie in de speelfilm Pietje Bell 2 en als Joyce in commercials voor de Belastingdienst Speelde daarnaast nog verschillende gastrollen series als Evelien, Samen en Spangen

Prijzen
Ontving in 1999 de Pisuisseprijs en werd genomineerd voor John Kraaijkmap Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Overig
Vanaf 2003 heeft Eva verschillende boeken geillustreerd.

Eva Poppink speelt in Nijntje Op Vakantie de rol van Nijntje.

Eva Poppink Nijntje Op Vakantie

 

Birgit Schuurman The Last 5 Years

Theater
Birgit Schuurman was te zien in de musical De Jantjes en het toneelstuk Sexual Perversity.

TV / Film
Ze speelde de afgelopen jaren in de film Floris en in de Talpa-serie Lieve Lust.

Overig
Birgit bracht twee albums uit: Few Like Me (2001) en Sticky Tales (2005),
www.birgitmusic.com

Birgit Schuurman speelt in The Last 5 Years de rol van Sanne.

JURYRAPPORT

Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical: Birgit Schuurman (The Last 5 Years)
Birgit Schuurman speelt een prachtige rol in The Last 5 Years. Deze musical bestaat uit een serie relatief lange, complexe songs. Complex, zowel op vocaal als inhoudelijk gebied. Birgit Schuurman doet deze complexiteit vergeten. Bij haar lijkt het gemakkelijk. Ook als haar regisseur een exacte handeling van haar vraagt tijdens het zingen van het lied, brengt zij dit tot een goed einde. Helder, goed geïnterpreteerd, altijd verstaanbaar. De staging zit haar interpretatie niet in de weg, want zij staat boven het materiaal. Voor de jury van de John Kraaijkamp Musical Awards heeft zij de beste prestatie geleverd van het jaar 2007 in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Birgit Schuurman The Last 5 Years

 

 

Vannessa Timmermans Honk!

Opleiding
Vannessa kreeg haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (Klassiek Ballet), de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (Klassiek Ballet) en de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Jazz theater en Show/Musicaldans).

Theater
Vannessa speelde rollen in succesmusicals als Evita, Titanic, Copacabana, Hello Dolly en Annie.

Vannessa Timmermans speelde in Honk! de rollen van Frida en Frogette.

Vannessa Timmermans Honk!

 

Daniël Boissevain Doe Maar

Opleiding
Daniël Boissevain behaalde in 1994 zijn diploma aan de Toneelschool te Amsterdam.

Theater
Daniël werkte veelvuldig samen met Bart Klever, van Tevengebroed, zowel zelfstandig als in samenwerking met de Toneelgroep Amsterdam en De Paardenkathedraal. Verder speelde Daniël in Van Gogh, was hij te zien in Trainspotting, Iphigneia en Annie MG, dochter van de dominee. Meest recent verleende hij zijn medewerking aan de Paradevoorstelling Nuvolari!.

TV / Film
Hij was onder meer te zien in Combat, Westenwind en All Stars. Hij nam één van de hoofdrollen van Luifel & Luifel voor zijn rekening en speelde drie jaar in Meiden van de Wit. Ook heeft hij een grote rol in Gooische Vrouwen.
Bekende films als Wild Romance, Lek, All Stars en De ontdekking van de hemel prijken op het CV van Daniël. Daarnaast maakte hij zijn opwachting in onder andere Angie, Chalk, Mindhunters en Girl in Hyacinth Blue.

Daniël Boissevain speelt in Doe Maar de rol van Rits.

JURYRAPPORT

Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical: Daniël Boissevain (DOE MAAR!)
De moeilijkste rol in een musical is die van de jonge held. Van een mannelijke jeune premier wordt nu eenmaal verwacht dat hij er patent uitziet, jong en toch niet helemaal nat achter de oren, aantrekkelijk van lijf en leden en toch geen fotomodel, en wanneer aan al die uiterlijke eisen is voldaan moet de man ook nog eens geloofwaardig spel leveren! Hij moet de ideale schoonzoon zijn en toch geen watje, er moet genoeg persoonlijkheid en karakter worden getoond, en dan moet hij ook nog met natuurlijk gemak kunnen zingen en dansen. Aan al die eisen voldoet Daniël Boissevain. Daarom koos de jury hem tot de Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical.

Daniël Boissevain Doe Maar

 

 

 

Ivo Chundro Honk!

Opleiding
Ivo Chundro is opgeleid op de dansacademie van Lucia Marthas.

Theater
Ivo was te zien in de musicals Aida, Boyband de Musical, Alladin, Fame en Jesus Christ Superstar. Als danser werkte Ivo samen met wereldsterren als Enrique Iglesias en Kylie Monigue.

TV / Film
Ivo speelde gastrollen in de televisieseries Spangen en Kees & Co.

Prijzen
Ivo werd in 2003 genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol voor zijn titelrol in Alladin.

Ivo Chundro speelde in Honk! de rol van Lelijk.

Ivo Chundro Honk!

 

Willem-Jan Stouthart Kikker in de wolken

Opleiding
Willem-Jan Stouthart begon zijn carrière in 1997 op een vooropleiding voor de theaterschool in Utrecht. Na dit jaar werd hij toegelaten op de Kleinkunstacademie te Amsterdam. Na een jaar stapte hij over op Theaterteam Switch van YFC Nederland. In 2002 werd hij toegelaten op de Muziektheater afdeling van het Rotterdamse Conservatorium. In 2006 studeerde hij succesvol af.

Theater
Willem-Jan speelde onder andere:  Mr. Bungee in A New Brain, Prins van Raponzel in Into The Woods en Amos in Chicago.

Willem-Jan Stouthart speelde in Kikker in de wolken de rollen van Kikker en Max.. 

Willem-Jan Stouthart Kikker in de wolken

 

Nico de Vries Jungle Boek

Opleiding
Nico de Vries studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht.

Theater
Nico speelde o.a. bij Toneelgroep De Appel, Het Nationaal Toneel en Het Vervolg.

TV / Film
Op televisie was hij te zien in Baantjer, Grijpstra en de Gier, als vader Tos in Otje en had rollen in diverse films.

Nico de Vries speelde in Jungle Boek de rol van Baloo.

Nico de Vries Jungle Boek

 

Sabine Beens Honk!

Opleiding
Sabine Beens volgde haar opleiding aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en volgde workshops en Masterclasses bij  de Film Actors Academy en LAMDA in Londen. Ze volgde bovendien workshops van Jeroen Krabbé, Lennette van Dongen, Hugo Metsers en Cees Geel.

Theater
Theaterervaring deed Sabine op bij o.a.  Van Brel tot Broadway, Een Perfecte God, Bloedbruiloft, Merlijn en het mysterie van Koning Arthur en Zwart Bloed.

TV / Film
Op het witte doek was Sabine te zien in Ernst, Bobbie en de geslepen Onix.

Sabine Beens speelde in Honk! de rollen van Kuiken, Gracia, Stip, Hanje.

Sabine Beens Honk!

 

Annick Boer Doe Maar

Opleiding
Annick Boer studeerde af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

Theater
Annick speelde in de toneelstukken Nacht van Harold Pinter, Frankenstein van Ko van den Bosch en The Odd Couple en De Sunshine Boys van Neil Simon. Ze vertolkte hoofdrollen in de musicals Rembrandt, Titanic en Dolfje Weerwolfje en was te zien in Nonsens, Blood Brothers en Little Shop of Horrors. Ze had een aandeel in de rockopera Doop  en Voyeurs.

Televisie
Annick vertolkt onder meer Ma Veerkamp, Kim Holland en Heleen van Royen in het Koppensnellers-cabaret. Was te zien in De Bifi´s en speelt een vaste rol in Grijpstra en De Gier. Ook speelde zij gastrollen in Baantjer, Van Speijk, Toscane, Boks en Meiden van de Wit.

Overig
Haar stem is veelvuldig te horen bij tekenfilms. De bekendste voorbeelden zijn Dory in Finding Nemo en Tuk inTarzan.

Prijzen
Annick is winnares van de Pisuisseprijs en een Gouden Beeld, voor De Bifi´s.

Annick Boer speelt in Doe Maar de rol van Ria.

JURYRAPPORT

Beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical: Annick Boer (DOE MAAR!)
In ruim tien jaar heeft Annick Boer zich in de meest uiteenlopende rollen en producties gepresenteerd. In tal van toneelstukken stond ze, o.a. in Nacht van Harold Pinter; ook had ze veel succes in het musicalgenre van Titanic tot Little Shop of Horrors.Haar optreden ging nooit onopgemerkt voorbij, maar in de popmusical Doe Maar! breekt zij door als veelzijdige musical/comedy actrice. Annick de Boer beschikt over een breed scala aan theatrale talenten, heeft een prettige zangstem en beweegt uitstekend. Belangrijk gereedschap om tot een veelzijdige musicalster uit te groeien. Dat laat zij uitbundig zien in de rol van Ria. In de loop van het verhaal ontwikkelt zij het cliché type van de burgermansvrouw, ingehouden en weinig frivool, tot een geëmancipeerde vrouw, die, als het ware de seksuele revolutie omarmt! Die transformatie van muizige mutserigheid tot moderne vrouw van vrijheid blijheid doseert ze o zo vakbekwaam én geestig. Overrompelend! Heerlijk om naar te kijken. Nergens gaat ze over de schreef, nooit wordt ze een hysterisch typetje. Samen met haar toneelechtgenoot, Jan Elbertse, vormt zij een komisch, veelzijdig duo! Dat smaakt naar meer.

Annick Boer Doe Maar

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenette van Dongen Doe Maar

  
Opleiding
Lenette van Dongen voltooide de Nel Roos Dansacademie en de Kleinkunstacademie.
  
Theater
Lenette debuteerde in 1993 met haar eerste soloprogramma Mag het wat zachter. Daarvoor was zij onder andere te zien in Casablanca en Tsjechov. Zij schreef nog vijf solovoorstellingen: Nee Nee en nog eens Nee, Jagadamba, Een echte Van Dongen, Vedette en Rafels. Lenette speelde in Mamma Mia! de rol van Donna Sheridan.
  

TV / Film
In de film Erik, of ‘t klein Insectenboek speelde Lenette de Juffrouw.
  
Overig
Lenette bracht 5 CD’s uit en haar eerste vijf theaterprogramma’s werden op televisie uitgezonden. Zij schrijft elke maand een column voor OPZIJ. Een selectie van deze colums zijn uitgegeven in het boek Lenette.

Prijzen
Lenette won de Pall Mall Exportprijs voor haar debuutprogramma. Voor de uitvoering van Voor ik vergeet (beste theaterlied van 2003) kreeg zij met Spinvis de Annie M.G. Schmidtprijs. In 2004 ontving Lenette een Gouden Harp.

Lenette van Dongen speelt in Doe Maar de rol van Flora.

Lenette van Dongen Doe Maar

 

Jan Elbertse Doe Maar

Opleiding
Jan Elbertse voltooide de Kleinkunstacademie te Amsterdam.

Theater
Jan was vijftien jaar verbonden aan Theatergroep Mevrouw Smit. Hij speelde bij jeugdtheatergroepen, zoals Wederzijds, Huis aan de Amstel, Muztheater, Kwatta en Toneelschap B&D. Verder speelde hij in toneel-, cabaret- als musicalproducties als Fien, Publiek, Geboren Vrienden, Tsjechov, Nijntje Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en Als op het Leidseplein. Hij verzorgde vier concerten met het Metropool orkest in verband met de vijftigste verjaardag van Nijntje.

TV / Film
Hij speelde vaste en gastrollen in divere programma´s, zoals Bureau Kruislaan, Spijkerhoek, Ernstige Delicten etc.. Hij was medeauteur van en acteur in de serie Valkennest, presenteerde programma's bij NOT en RVU en verzorgt nasynchronisatie van animatiefilms en games.

Overig
Negen jaar werkte Jan voor de KRO-radio waar hij wekelijks hoorspelen maakte, waarin hij tevens acteerde. Als regisseur is hij vooral betrokken bij muziektheater van jeugdvoorstellingen tot opera. Zie ook www.janelbertse.nl 

In Doe Maar speelt Jan Elbertse de rol van Rob.

JURYRAPPORT

Beste mannelijke bijrol in een kleine musical: Jan Elbertse (DOE MAAR!)
Jan Elbertse is al jaren een bekende artistieke en creatieve theatermaker en theaterman! En altijd verrassend, of hij nu Dick Bruna speelt in de eerste Nijntje musical of in de musical Als op het Leidseplein, hij trekt altijd de aandacht door de zorgvuldige manier waarmee hij zijn personages opbouwt en neerzet. Dit talent komt in alle facetten tot uiting in zijn rol van Rob, de burgerman echtgenoot van Ria (Annick de Boer). Samen vormen zij een prettig, cliché paar uit de jaren ‘60/’70, die totaal uit hun bol gaan, als ze met het nieuwe leven in aanraking komen van: flower power, wiet en later nog, ban de bom. Tot in de finesses werkt hij zijn ongekende losbandige kanten uit, als hij de wereld van Flora (Lenette van Dongen) leert kennen: een overjarige highje hippie. Letterlijk en figuurlijk geeft hij zich bloot, laat zich meeslepen door “drank en drugs”- een rood wijntje en een joint. En dat speelt hij zo ontwapenend en goed getimed én vooral meesterlijk in zijn non-verbale spel. Hij maakt een creatie van het cliché: burgerman. Nergens te vet of te overtrokken, ook al is de zaal af en toe hysterisch. Jan Elbertse beschikt over opvallend komische talenten, die in de toekomst nog meer kansen moeten krijgen. Hij heeft een aangename zangstem en heft elegant de beentjes van de vloer. De man is ronduit leuk, en dat hij leuk is speelt hij voortreffelijk. Hopelijk zien we hem gauw in een nieuwe creatie!

 

Jan Elbertse Doe Maar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ara Halici Honk!

Opleiding
Ara Halici behoort tot de eerste lichting afgestudeerden aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Hij volgde workshops van Jasperina de Jong, Perry Dosset, Petra Laseur en zanglessen van Jimmy Hutchinson.

Theater
Ara speelde onder andere in de musicals Je Bent Goud Waard, Charlie Brown, Peter Pan, Alladin, Assassins, Merrily We Roll Along, Een Perfecte God, Purper: Revue?!, Shallow Grave en Cabaret.

 Prijzen
Voor zijn hoofdrollen in Merrily We Roll Along (2004) en Cabaret (2006) ontving Ara een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical.

Ara Halici speelt in Honk! de rol van kat.

 

Ara Halici Honk!

 

Jan Rot Doe Maar

Theater
Jan Rot was in het theater te zien in An + Jan: Nieuw op 1, Nachtlied, An + Jan Grootste Hits deel I en II, Muziek voor Miljoenen, Van Rot Los, Meisjes, Piano en Gitaar, Dans Met Mij, Hard Zingend in Het Donker, Rot is Liefde en Jan Rot Gaat Nooit Uit Elkaar.

TV / Film
Jan presenteerde onder andere Songfestivalkenner van de eeuw-show, Lieve jongens allemaal, diverse muziekproducties waaronder Rotland en was teamcaptain in Mijnheer van Dale wacht op antwoord .

Overig
Ontving een gouden plaat voor zijn hertaling van de Mattheuspassie van Bach, schreef teksten voor Boudewijn de Groot, Henny Vrienten, Herman van Veen en Rob de Nijs, en renoveerde Schubertliederen voor klassieke topzangers, nam vijftien albums op en schreef drie romans. Sinds 2004 is Jan Rot voorzitter, producent, webmaster, directeur en jongste bediende van zijn eigen Stichting Okapi / stichting Jan Rot, opgericht “ter verrijking van het Nederlandse lied”.

Jan Rot speelt in Doe Maar de rol van Arent.

Jan Rot Doe Maar

 

Martin Michel Grease

Opleiding
Martin Michel genoot een professionele opleiding aan de Australian Ballet School.

Theater
Hij trad op in musicals, opera’s, moderne en klassieke balletten bij Australian Opera, Australian Ballet en Queensland Ballet.
Martin kwam in 1992 naar Europa en  was te zien in Cats en Phantom of the Opera, waar hij tevens dance captain en resident director was. BijMiss Saigon was hij resident director en choreograaf. Hij was choreograaf en/of regisseur van Het Oneindige Verhaal, Peter Pan, La Strada,De Tovenaar van Oz.,Jekyll & Hyde, Company, Jubilee 15, Follies, The Hired Man,  She Loves Me, Merrily We Roll Along, Robin Hood, Doornroosje , De drie biggetjes, De kleine zeemeermin, Bloed Broeders, Sneeuwwitje, Kuifje, en de Zonnetempel, A Chorus Line, Als op het Leidsplein…, Zing, vecht, huil, bid,  en Dracula en Doe Maar..

Prijzen
In 2004 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Inhoudelijke Creatie. In Vlaanderen won hij de eerste Vlaamse Musical Prijs voor Choreografie.

Martin Michel was bij Grease verantwoordelijk voor de regie en de choreografie.

Martin Michel Grease

 

Matthew Ryan My Fair Lady

Theater
Matthew Ryan heeft onder andere in het Royal National Theatre op het Londonse West End gespeeld. Daarnaast heeft Matthew meegewerkt aan televisieproducties, radioproducties en als entertainer opgetreden. In 1988 was hij lid van het ensemble van Les Misérables in het Palace Theatre waarna hij resident director werd..
Matthew regisseerde Les Misérables in Australië, Zuid Afrika, Hong Kong, Singapore en de nationale tour door Engeland, assisteerde Gale Edwards bij haar productie van Aspects Of Love. Hij was associate director bij Miss Saigon en regisseerde de show in Australië, Nederland en de Britse tour. Daarnaast heeft Matthew zijn medewerking verleend aan Sweeney Tod, Company, Cabaret en They Shoot Horses Don’t They?. Matthew Ryan heeft recentelijk mee gewerkt aan een vernieuwde versie van de reizende productie van Les Misérables in Scandinavië.Tevens heeft hij de nieuwe musical Glitter & Twisted enThe Wiremen geregiseerd.

Matthew Ryan is bij My Fair Lady verantwoordelijk voor de regie.

JURYRAPPORT

Beste creatieve prestatie: Matthew Ryan (regie My Fair Lady)De regisseur van My Fair Lady heeft met deze versie de jury zeer aangenaam verrast. Het oerverhaal van Shaw wordt volledig recht gedaan en genuanceerd maar toch helder verteld. Ook met zijn interpretatie van vooral de hoofdrollen schiet hij recht in de roos. Higgins is aanvankelijk een tamelijk irritante en hoogmoedige man die gaandeweg het verhaal tedere gevoelens voor Eliza ontwikkelt en zo het publiek op een totaal niet sentimentele manier inzicht geeft in zijn kwetsbare kanten. Eliza is fris, verrukkelijk en intelligent, zoals het hoort. Ook de andere rollen zijn met een groot gevoel voor vakmanschap kleur gegeven. Met dat alles en het prachtige bijna sensuele einde is deze My Fair Lady misschien wel de beste die er ooit in Nederland te zien is geweest. Alle lof!

Matthew Ryan My Fair Lady

 

 

Jos Thie Doe Maar

Opleiding
Jos Thie studeerde in Groningen af als arbeid en organisatiepsycholoog.

Theater
Vanaf 1973 was hij tien jaar zowel acteur als artistiek coördinator bij muziektheater Werk in Uitvoering. Aansluitend was hij, samen met Antoine Uitdehaag, artistiek leider van het RO theater te Rotterdam en verantwoordelijk voor meer dan veertig producties. Als freelancer was hij de eerste regisseur die een voorstelling met de DOGtroep maakte, is hij al twaalf jaar de vaste regisseur / samensteller van de producties van Mini en Maxi en regisseerde hij de musicals: Little Voice, You’re the Top en Joe.
Vanaf 1994 was Jos artistiek leider van Tryater, waar hij onder andere ABE!, Peer Gynt, Orfeo Aqua en Kening Lear maakte en werkte hij bij het Nationale Toneel en het Noord Nederlands Toneel. Dit seizoen regisseerde hij eveneens De Sunshine Boys en Ajax en voert hij de artistieke leiding over het OEROL festival 2007.

Jos Thie was bij Doe Maar verantwoordelijk voor de regie.

Jos Thie Doe Maar

 

Sergio Trujillo Tarzan

Theater
Was verantwoordelijk voor de Broadway-versie van het met een Tony Award bekroonde Jersey Boys en All Shook Up. Deed de choreografie voor Peggy Sue Got Married, West Side Story, The Sound Of Music, Kiss Me Kate en Twelfth Night.  Verleende zijn medewerking in New York aan The Great American Trailer Park Musical, Bare, Kismet en A Tree Grows In Brooklyn en Salome . Was verantwoordelijk voor de choreografie van The Wiz , Kings, Zhivago, Kiss Of The Spiderwoman, Le Nozze Di Figaro, Hoy Come Ayer en Chita Rivera's Chita And All That Jazz. Deed de choreografie voor de nationale tour van Jersey Boys en All Shook Up.

TV / Film
Verleende zijn medewerking aan Broadway: The American Musical en The 14 American Comedy Awards.

Prijzen
Ontving in 2003 de Ovation Award in Los Angeles en is driemaal genomineerd voor de Dora Mavor Moore Award voor choreografie in Canada.

Sergio Trujillo verzorgde voor Tarzan de choreografie.

Sergio Trujillo Tarzan

 

Martine Bijl Tarzan

Theater
Begon haar carrière als zangeres in 1965. Maakte een groot aantal platen en eigen televisieprogramma’s. Deed vanaf 1982 diverse one-woman shows in het theater. Schreef liedteksten, kinderboeken en veel van haar eigen theaterproducties. Vertaalde de musicals 42nd Street, Aida, The Lion King en Beauty And The Beast en The Wiz.

TV / Film
Van 1977 tot en met 1980 maandelijkse personality–tv shows Martine. Speelde in de speelfilms Help, De Dokter Verzuipt en Vroeger Kon Je Lachen en in de comedy ’t Zonnetje In Huis. Vertaalt en bewerkt buitenlandse series voor de Nederlandse televisie. Presenteerde het taalspel Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord.

Prijzen
Won in 1968 een Edison, in 1980 de Televizierring en in 1984 de Johan Kaart Prijs en de Scheveningen Cabaretprijs. Ontving in 1998 het Gouden Beeld en in 2002 de John Kraaykamp Musical Award voor Beste Vertaling voor Aida.

Overig
Exposeert daarnaast sinds een paar jaar haar poppen en beelden.

Martine Bijl verzorgde bij Tarzan de vertaling.

Martine Bijl Tarzan

 

Phil Collins Tarzan

Theater
Phill Collins begon zijn cariere als Artful Dodger in de musical Oliver!

TV / Film
Was onder meer te zien in de televisieserie Miami Vice en de film Buster. Schreef naast de muziek voor Tarzan, ook de muziek voor Disney's Brother Bear.

Muziek
In 1970 wordt Phil drummer van de rockband Genesis en start in 1981 een solocarrière. Alleen al in Nederland behaalt hij 14 keer een top tien notering, waarvan vier keer zelfs een nummer 1 hit. Verleende zijn medewerking aan talloze artiesten. Tourde met een eigen bigband en is, met Genesis op 1 juli in de Amsterdam Arena te zien.

Overig
Heeft in zijn 25-jarige carrière 130 miljoen albums verkocht en zijn stempel gedrukt op 250 miljoen opnames wereldwijd.

Prijzen
Phil ontvangt onder andere negen Grammy Awards, zes Britt Awards, een Edison Oeuvre prijs en een Oscar voor “You’ll be in my heart”.

Phill Collins schreef voor Tarzan de muziek en de liedteksten.

Phil Collins Tarzan

 

Frans Mulder Wat Zien Ik?!

Theater
Frans werkte bij Toneelgroep Globe, waar hij rollen speelde in Een vijand van het volk en De dag dat de paus gekidnapt werd. Ondertussen richtte hij een zangduo op met Roland Voortman. Als ‘Frans en Roland’ deden ze auditie bij Albert Mol, die hen mee liet doen in zijn theaterprogramma The Albert Mol Story.
Sinds 1985 maakt Frans deel uit van theatergroep Purper. Verder was Frans te zien in Heerlijk duurt het langst, Follies In ConcertSonneveld, Nonsens Lieve Heren, Purper Revue?!, Frans Mulder zingt en speelt ALLEEN, De Trullenhoedster enPurper 100.

Overige
Daarnaast geeft Frans les op de Frank Sanders’ Akademie, deed hij de spelregie bij de nieuwe show van André van Duin en verzorgde hij de vertaling van de musical Hello Dolly.

Prijzen
Voor zijn rol in Sonneveld werd Frans genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol

Frans Mulder schreef, samen met Allard Blom, het script en de liedteksten voorWat Zien Ik?!Allard Blom Wat Zien Ik?!

Opleiding
Allard Blom studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam

Theater
Allard werkte als vertaler/bewerker aan de musicals Brelblues, Company, Follies, A Little Night Music, She Loves Me, Let’s Do It!, Merrily We Roll Along, Je Bent Goud Waard Charlie Brown, Piaf, Marlene Dietrich, Nonsens, Nonsens Lieve Heren, Footloose, de Jantjes, Annie, Dracula, Honk! en Grease en de toneelstukken Verre Vrienden en Blauw/Oranje.
Hij schreef zowel script als liedteksten voor de musicals Ganesha, Het Sleutelkruid, Les Liaisons Dangereuses en Shallow Grave. Momenteel werkt Allard aan de vertaling van de Nederlandse Fame en aan script en liedteksten voor Op Hoop van Zegen (2008), Love Xaviera (januari 2009) en de Vlaamse megamusical Daens (oktober 2008).

Prijzen
2002 – Nominatie John Kraaijkamp Musical Award voor A Little Night Music
2004 – Vlaamse Musicalprijs voor Beste Song (Er Bestaat Geen Dag – Merrily We Roll Along)
2006 – Vlaamse Musicalprijs voor Beste Vertaling Dracula.

Allard Blom schreef, samen met Frans Mulder en Paul van Ewijk, script en liedteksten voor Wat Zien ik ?!

Frans Mulder Wat Zien Ik?!

 

 

 

 

 

 

 

 

Allard Blom Wat Zien Ik?!

 

Pieter van de Waterbeemd Doe Maar

Opleiding
Pieter van de Waterbeemd volgde de studie Sociale Psychologie in Nijmegen en daarna een vervolgopleding tot psychotherapeut.

Theater
Pieter debuteerde in het theater met de musical You're the top, regie Jos Thie. Daarna volgden o.a. En nu wij, Koning van Katoren en De Scheepsjongens van Bontekoe, regie Peter de Baan. Met de Baan maakte hij ook Nijinsky & Diaghilev: gek van dans. Bovendien deed Pieter verhaal en dramaturgie bij de voorstelling Split, van Mini & Maxi.
Hij schrijft nu aan de musical: Billie Holiday .

Tv / Film
Zijn eerste tv-productie, Sandra, stamt uit 1989. Hij stond mede aan de basis van de succesvolle tv-serie Pleidooi, waaraan hij alledrie de seizoenen meeschreef. 
Dat gold daarna ook voor de tv-serie Wet & Waan. Zijn tweede speelfilmscript Rico's vleugels, zal verfilmd worden door Jeroen Krabbé.
Pieter werkt nu aan zijn derde script, Sonny Boy, naar het boek van Annejet van der Zijl.

Overige
Pieter gaf scenariocursussen aan de Media Academie, Filmacademie en Scriptschool Amsterdam.

Pieter van de Waterbeemd schreef voor Doe Maar het script.

JURYRAPPORT

Beste inhoudelijke prestatie: Pieter van de Waterbeemd (script DOE MAAR!)
Pieter van de Waterbeemd heeft een fantastische prestatie geleverd. Hij heeft een script geschreven dat de hits van Doe Maar naadloos integreren in een nieuw geschreven verhaal. De songs helpen het verhaal verder, houden het nooit op. Dat maakt een goede musical: zonder de songs zou de musical niet kunnen bestaan. Dat is vooral een knappe prestatie omdat de songs al bestonden, en geen enkele dramatische relatie hadden. Het is een uitzonderlijk uitgebalanceerd script geworden. Een komedie, in balans met serieuze ondertoon. Een feest der herkenning, in balans met een nieuwe interpretatie. Een tijdsbeeld, in balans met universele emotie. In het samenwerken met Jos Thie en de overige creatives is deze balans volstrekt bewaakt gebleven. Van alle betrokken een enorme prestatie, maar de jury heeft besloten de man die het meest aan de basis van deze productie heeft gestaan, de John Kraaijkamp Musical Awards toe te kennen voor de beste inhoudelijke prestatie.

Pieter van de Waterbeemd Doe Maar

 

 

 

 

 

Jan Aarntzen Rembrandt

Opleiding
Akademie voor Beeldende Kunsten, Arnhem.

Theater
Vanaf 1977 ontwierp Jan kostuums en/of decor van zo’n 130 theaterproducties: muziektheater o.a. Ping Ping, Madam Arthur, Revue Revue, Zzinderella, Carmen, You’re the Top, La Cage aux Folles, Annie, Grease, Fame, Into the Woods, West Side Story.
 Personalityshows/Cabaret van o.a. Tineke Schouten, Brigitte Kaandorp, Willeke Alberti, Jenny Arean, Droog Brood, Ashton Brothers en alles voor Karin Bloemen.
Diverse circusproducties van het Groot Chinees Staatscircus.

TV /Film
Zo’n 150 projecten. Opzien barend  waren o.a. De Travestie Shows, 30 Minuten (Nina Brink) van Arjan Ederveen en het Eurovision Songfestival met Linda Wagemakers.

Overige
Jan was docent aan de Akademie (Arnhem), Theaterschool( Amsterdam). Directeur  (tot 1988) van Amsterdamse Modeakademie Vogue.
Diverse projecten zoals tentoonstellig samenstellen en inrichten, o.a. Kleren, Mode, Kleren Stedelijke Museum (Amsterdam). Kleding en kostuums in de collecties van het Gemeentemuseum (Den Haag), Centraal Museum (Utrecht), het Theaterinstituut  Amsterdam).

Prijzen
1e prijs Rencontre de Jeune Mode 1974
Cabaretprijs voor Vormgeving 1996

Voor Rembrandt ontwierp Jan décor en kostuums.

JURYRAPPORT

Beste ontwerper: Jan Aarntzen (vormgeving en kostuums Rembrandt)
Een overtuigende hoofdrol in Rembrandt de Musical speelt vormgever en kostuumontwerper Jan Aarntzen. Vanaf het moment dat het doek opgaat genieten wij van de schitterende kostuums en de magnifieke achtergrondprojecties die als decor dienen. Wij worden voortdurend onthaald op de werken van de grote Meester, uitgevoerd in kleur, licht en kostuums. Je ogen worden getrakteerd op meer dan reusachtig uitvergrote details van de beroemde portretten,  die ook nog eens buitengewoon groot inzicht verschaffen in de wereldkwaliteit van de schilder Rembrandt. Dank zij Jan Aarntzen worden wij, ondanks de afstand, letterlijk met onze neus op de schilder Rembrandt gedrukt. Een buitengewone prestatie.

Jan Aarntzen Rembrandt

 

 

 

 

 

 

 

 

Pichón Baldinu Tarzan

Theater
Richtte tijdens zijn studie aan de Conservatorio de Arte Dramático samen met anderen het ondergrondse La Organización Negra op.
In het Argentinië van na de dictatuur leidde zijn zoektocht naar uitdagend taalgebruik en fysiek contact met het publiek tot de oprichting van UORC in 1986. Men experimenteerde met onconventionele locaties en uitdrukkingsvormen. Dit leidde tot een unieke theatertaal. De straatshow La Tirolesa werd in 1989 voor de eerste keer uitgevoerd bij de obelisk in Buenos Aires. Richtte in 1993 mede De La Guarda op. Als scheppend artiest, uitvoerder en regisseur was hij op zoek naar feestelijke en extreme maar toch vreedzame energie waarmee hij het publiek kon bewegen en vervoeren met poëzie, spel, erotiek en droomlandschappen. Uit dit werk ontstond de theatershow Villa Villa. De show speelt al meer dan zeven jaar off-Broadway en gaat nog steeds de wereld rond.

Pichón Baldinu verzorgde voor Tarzan het aerial design.

Pichón Baldinu Tarzan

 

Bob Crowley Decor- en kostuumontwerp Tarzan

Theater
Bob Crowley is verbonden aan het National Theatre en de Royal Shakespeare Company. en maakte ontwerpen voor The History Boys, Mourning Becomes Electra, His Girl Friday, A Midsummer Night’s Dream, Ghetto, Hedda Gabler, Ma Rainey’s Black Bottom, Racing Demon, Murmuring Judges, The Absence Of War, The Prince’s Play, Richard III, White Chameleon, The Sea, Night Of The Iguana, Carousel, The Designated Mourner, King Lear, Amy’s View, Les Liaisons Dangereuses, The Plantagenets, Henry IV, King Lear, Hamlet, Saint Oscar, The Cure At Troy, Into The Woods, Orpheus Descending, Moonlight, No Man’s Land, The Iceman Cometh, Cressida, The Judas Kiss. Pavane, Anastasia, The King Goes Forth To France, The Knot Garden, La Traviata, The Magic Flute, The Cunning Little Vixen, Don Giovanni, Hapgood, The Invention Of Love ,Twelfth Night,The Seagull,The Capeman, Sweet Smell Of Success en Mary Poppins.

Prijzen
Won de Royal Designer For Industry Award en twee Tony® Awards voor Carousel en Aida.  

Bob Crowley verzorgde voor Tarzan, naast de regie, het decor- en kostuumontwerp.

Bob Crowley Decor- en kostuumontwerp Tarzan

 

Sjoerd Didden The Wiz

Theater
Sjoerd Didden heeft als grimeur en pruikenmaker onder andere zijn medewerking verleend aan Les Misérables, The Phantom of the Opera, Peter Pan, Jekyll & Hyde, The Wizard of Oz, My Fair Lady, 42nd Street, Oliver!, Evita, Anatevka, Miss Saigon, Elisabeth, Cyrano, Saturday Night Fever, The Sound of Music, Titanic, Aida, De Jantjes , Hamelen, Me and My Girl, Mozart - Das Musical, Passion, 3 Musketiers, Beauty And The Beast en Musicals in Ahoy’. Tevens verleende hij zijn medewerking aan: De Proust cyclus, Introdans, Mini & Maxi, Nederlands Dans Theater, Plien en Bianca.

TV / Film
Sjoerd werkte mee aan Amsterdamned, Antonia, De Tweeling, Dertig Minuten, Flodder, Floris, Ja Zuster Nee Zuster, Left Luggage, Musical Awards, Pluk en de Petteflet, The Cook, the Thief, his Wife and her Lover, The Discovery of Heaven, The Emperor’s Wife, The Little Vampire, The Pillow Book, Who am I en Zwartboek.
Overig
www.sjoerddidden.nl

Sjoerd Didden is bij The Wiz verantwoordelijk voor het ontwerp van de pruiken en make-up.

Sjoerd Didden The Wiz

 

Mieke Dijkstra Chess

Opleiding
In 2003 haalde Mieke Dijkstra haar diploma aan de Fontys Dansacademie, afdeling musicaltheater.

Theater
Tijdens haar opleiding op de Fontys Dansacademie was Mieke te zien in de schoolproducties  A Chorus Line en Hit or Mis.
Mieke maakte haar professionele musical debuut in de musical Copacabana. In 2004/2005 was ze solo zangeres in Jeans 13 Lucky Numbers en in Jeans 14 More Music en toerde daarmee door heel Nederland. In de musical Sweet Charity maakte ze deel uit van het ensemble en was understudy Nickie. In Chess vertolkte Mieke voor het eerst in haar carrière één van de hoofdrollen.

Overige
Naast haar optredens geeft Mieke ook musicalworkshops in België.

Mieke Dijkstra speelde in Chess de rol van Svetlana Sergejevski.

Mieke Dijkstra Chess

 

Dorien Haan Doe Maar

Opleiding
Dorien voltooide de Kleinkunstacademie te Amsterdam in 2003.

Theater
Dorien debuteerde op zestienjarige leeftijd in Spelen met vuur. In haar eerste jaar van de opleiding speelde ze in Verdi e Morto. In hetzelfde jaar trad ze ook op als ensemblezangeres bij het concert van Paul de Leeuw in Ahoy´. Ze liep stage bij Toneelgroep Amsterdam in de voorstelling Oidipous. Haar musicaldebuut volgde in Official Tribute to the Blues Brothers. Titus Tiel Groenestege regisseerde haar in de afstudeervoorstelling Carmen, waarna zij haar opwachting maakte in Een Zomerzotheid. Ze speelde in NEST en meest recent in haar solocabaretvoorstelling Gewoon Doen.

TV / Film
Ze speelde (gast) rollen in onder meer Het Klokhuis, Daar Vliegen de Panters, 16 miljoen rechters, Parels en Zwijnen en Rozengeur & Wodka Lime. Tevens was zij Kim Scholten in Kicken van Yorin. Ook speelde Dorien een hoofdrol in de televisiefilm On Stage.

Dorien Haan speelt in Doe Maar de rol van Alice.

Dorien Haan Doe Maar

 

Ron Link Tarzan

Opleiding
Ron Link volgde zanglessen bij verscheidene zangcoaches.

Theater
Ron speelde in 2002-2003 een van de hoofdrollenin de Dinnershow Of The Centuries in Studio 21 in Hilversum.
Televisie
Hij behaalde de zevende plaats in de tweede serie van Idols.
Overig
Was de leadzanger van de coverband Told U So en de Jazzband Link2Jazz en trad regelmatig op door het hele land.

Ron Link speelt in Tarzan de titelrol.

JURYRAPPORT

Nashuatec Musical Award voor aanstormend talent: Ron Link (Tarzan)
Bij het kijken naar Ron Link keken wij naar een musicalster in ontplooiing, die de hem gegeven kans ten volle benut. Met grote souplesse en inzet stort hij zich in de dragende rol van Tarzan, die behalve spel- en zangkwaliteit ook veel acrobatische vaardigheid eist. In de ontmoeting met zijn Jane komt hij tot veelbelovend spel, dat na de pauze zelfs tot ogenblikken van zeer geloofwaardige lyrische ontroering leidt. Een werkelijk grote belofte voor de toekomst!

 

Ron Link Tarzan

 

Bart Rijnink Doe Maar

Opleiding
Bart deed de tweejarige vooropleiding bij de Dansacademie Lucia Marthas. Hij doet nu het laatste jaar van de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

Theater
Bart speelde als kind hoofdrollen in de musical Tien van het Conservatorium Alkmaar en in de kinderopera Brundibar. In de musical Scrooge speelde Bart Tiny Tim. Hij deed mee aan de opera´s Werther, Wozzeck en Carmen, alle onder leiding van Edo de Waard.
Bart was Linke Glipper in de musical Oliver van Joop van den Ende.
Sinds oktober 2006 speelt Bart bij theatergezelschap Fantasten.

Televisie
Bart  trad op in Solo voor een kind met een eigen compositie (piano/zang).Hij had gastrollen in de televisieserie Baantjer en Lotte.

Overig
Hij won de tweede prijs landelijke Yamaha Keyboard Concours in
de leeftijd tot twaalf jaar. Bart deed mee aan het Prinses Christina Concours met een eigen klassieke pianocompositie.
Hij was lid van kinderkoor De Kickers, waarmee hij optrad in binnen- en buitenland.

Bart Rijnink speelt in Doe Maar de rol van Tommie.

Bart Rijnink Doe Maar

 

William Spaaij Grease

Opleiding
William Spaaij volgde vooropleidingen bij Lucia Marthas, Lichte Muziek zang (Conservatorium Zwolle) en voltooide Musicaltheater (Fontys Dansacademie Tilburg). Hij kreeg workshops van Stanley Burleson, Karin Bloemen, Gerrie van der Klei en Bert Stoots enbij Broadway Dance Center. William was uitwisselingsstudent met de musicalschool Arts.Ed, London. Hij volgde een acteercursus van
Tom de Ket.

Theater
Hij speelde tijdens zijn opleiding al diverse musicalrollen, waaronder de hoofdrol in de Europese première van Footloose. Zijn professionele debuut volgde in Crazy for You, gevolgd doorTiTaTovenaar enCafé Diablo.

Televisie
William was te zien in ondermeer Soundmixshow, Miniplaybackshow en Ron’s Honeymoonquiz, Life & Cooking en Lunchroom. Daarnaast kreeg hij een masterclass van Willem Nijholt in Sonja, de meester en de leerling.

Overig
Hij schreef met Ad-Just Bouwman History of the World, een musical die hij ook regisseerde en choreografeerde. William won het vocalistenconcours afdeling musical van Overijssel.

William Spaaij speelde in Grease de rol van Kenickie.

William Spaaij Grease

Eerdere winnaars kunt u in het archief vinden.